تفاوت مایکروفر و مایکروویو

تفاوت مایکروفر و مایکروویو

اگر شما نیز به دنبال خرید مایکروفر هستید احتمالا با اصطلاحات زیادی در این بین مواجه می‌شوید یکی از آن سوالات این است که تفاوت مایکروفر و مایکروویو چیست؟ و کدام یک برای نیاز شما انتخاب مناسب تری می‌باشد؟

مایکروفر یا مایکروویو

به طور کلی فر به دستگاهی گفته می‌شود که پخت و پز و گرم کردن غذا را در محیط بسته و دمای یکنواخت در تمامی قسمت‌ها را فراهم می‌کند.

ابتدایی‌ترین نوع فرها با گاز و بسیار ساده کار می‌کنند. این نوع فرها می‌توانند دما را بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنند و به لطف چند طبقه بودن آن‌ها می‌توان به طور بهینه از همه‌ی فضای آن استفاده کرد.

مایکروویو دستگاهی است که تنها مجهز به گرمکن با امواج مایکرو و المنت تابشی از بالا باشد. خاصیت امواج رادیویی، فرکانس بالا و طول موج کوتاه است که مثل پرتوهای قابل رویت نور، بخشی از طیف الکترومغناطیسی را شامل می‌شوند.

این امواج با توجه به نوع ماده‌ای که به آن تابیده می‌شوند، سه نوع واکنش نشان می دهند که ممکن است منعکس، منتشر یا جذب شوند. از آنجا که این امواج با جذب شدن در مواد دارای آب دمای آن را بالا می‌برند، برای آشپزی و پخت غذا نیز به کار برده می‌شوند.

طراحی اجاق‌های مایکروویو این گونه است که امواج در اجاق محبوس شده و تنها زمانی ساطع می‌شوند که اجاق روشن و درب آن بسته باشد. همه مایکروویوها حداقل دارای دو کلید قفل داخلی هستند که به محض باز شدن درب دستگاه، تولید امواج را متوقف می کند.

مایکروفر یا مایکروویو

البته در حین روشن بودن نیز ممکن است مقداری از امواج از اطراف درب نشت کند که معمولاً میزان نشتی آن کمتر از حد استاندارد نشانه ایمنی است.

مایکروفر در فرهنگ فارسی به معنی تندپز است. این دستگاه نوعی اجاق می‌باشد که از طریق تاباندن ریز موج الکترومغناطیسی و با به جنبش درآوردن آب و دیگر مولکول‌ ها در غذا باعث ایجاد گرما شده و باعث پخت غذا در کمترین زمان ممکن می‌شود.

تفاوت مایکروفر و مایکروویو

پس از تولید مایکروویو و همزمان با پیشرفت تکنولوژی فر دستگاه‌هایی تولید شد که هر دو قابلیت را داشتند. این دستگاه‌ها عبارتند از:

  • مایکروویو یا ماکرویو
  • ماکروفر، فر ترکیبی
  • فر برقی
  • فر گازی
  • فر هالوژن
  • گاز هالوژن
  • تستر

فر برقی

فر ترکیبی شامل همه ی قابلیت های یک ماکروویو می‌باشد و چند نوع تکنولوژی حرارت دهی شامل حرارت سه بعدی، کانوکشن، فن و گریل از پشت به آن اضافه شده که پخت و پز را بسیار راحت و سریع انجام می‌دهد.

پخت غذا در فر برقی از طریق تابش گرما از یک عنصر گرمایش که در بالا یا پایین فر قابل رویت یا به صورت مخفی است انجام می‌شود. چند طبقه جوجه گردان در این دستگاه‌ها وجود دارد که همگی به کمک برق کار می‌کند.

فر گازی با گاز کار می‌کند و در بعضی مدل‌ها المنت بالا و جوجه گردان هم تعبیه شده است که می‌توان با استفاده از موتور جوجه گردانی که داخل محفظه فر اجاق‌ها تعبیه شده، حتی مرغ کامل را هم به راحتی طبخ و بریان کرد. در محفظه گرم خانه می‌توان غذاهای پخته شده را تا زمان سرو شدن گرم نگه داشت.

فر هالوژن دستگاهی است که برای پخت غذا از تابش مستقیم و شدید نوری استفاده می‌کند. در این دستگاه پخت غذا از سطح بیرونی شروع می‌شود.

فر هالوژن

گاز هالوژن صفحه گاز شیشه‌ای که با المنت برقی پرقدرت و قابل تنظیم کار می‌کند.

فر تستر دستگاهی ارزان قیمت و برای پخت پیتزا و مرغ بسیار کار آمد است و تنها مجهز به المنت تابشی از بالا و جوجه گردان می‌باشد. فر تستر معمولا دارای درجه حرارت تست است. کاربرد این دستگاه بیشتر در گرم کردن غذا، نان و … می‌باشد و نمی‌توان استفاده‌ای مثل مایکروویو از آن داشت. این دستگاه یک نمونه کوچک از اجاق گاز است که کارهای ساده فر را انجام می دهد.

 چند نکته که برای خرید بهترین نوع مایکروویو باید در نظر بگیرید:

  • مصرف انرژی پایین
  • عایق بندی بدنه برای حفظ دمای داخلی
  • تحمل دمای بالای شیشه داخلی
  • داشتن ضمانت معتبر
  • جنس بدنه داخلی و کیفیت خوب درب فر
  • نوع سیستم فر
  • سایز و اندازه فر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *